Sivrisinek ısırıkları için 5 doğal çözüm

Özellikle sıcaklıkların artmasıyla yaz aylarında bir anda ortaya çıkan sivrisinekler, olası ısırıklar ve kaşıntıya sebep oluyor. Peki kimyasal krem ya da merhem kullanmadan sivrisineklerle nasıl baş edebilirsiniz? İşte sizi kaşıntıdan kurtaracak 5 yöntem...Sivrisinek ısırıklarına karşı buz iyi bir çözüm olabilir. Çünkü buz uygulamak, iltihabı azaltarak kaşıntıyı azaltabilir.Aloe vera jeli, cilt üzerinde serinletici ve yatıştırıcı bir etki yaratır. Bu da kaşıntıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.İçeriğindeki asit sayesinde kısa zamanda enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen elma sirkesi, sivrisinek ısırığıyla oluşan şişlik ve kaşıntıya iyi gelebilir.Soğan, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Ortadan ikiye kestiğiniz soğanı sivrisinek ısırığının üzerine yaklaşık 1 dakika uygulayarak kaşıntı hissini ortadan kaldırabilirsiniz.Eğer soğuk tedavilerden hoşlanmıyor ya da kokulara karşı hassasiyetiniz varsa sıcak uygulamalar sizin için ideal olabilir. Sıcak su torbası ya da ısıtıcı pedlerle sivrisinek ısırığı olan yere kompres yapabilirsiniz. Isı, kaşıntıyı azaltarak sizi rahatlatacaktır.

Sivrisinek ısırıkları için 5 doğal çözüm
reklam
Sivrisinek ısırıkları için 5 doğal çözüm

Özellikle sıcaklıkların artmasıyla yaz aylarında bir anda ortaya çıkan sivrisinekler, olası ısırıklar ve kaşıntıya sebep oluyor. Peki kimyasal krem ya da merhem kullanmadan sivrisineklerle nasıl baş edebilirsiniz? İşte sizi kaşıntıdan kurtaracak 5 yöntem...

Sivrisinek ısırıklarına karşı buz iyi bir çözüm olabilir. Çünkü buz uygulamak, iltihabı azaltarak kaşıntıyı azaltabilir.
Aloe vera jeli, cilt üzerinde serinletici ve yatıştırıcı bir etki yaratır. Bu da kaşıntıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
İçeriğindeki asit sayesinde kısa zamanda enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen elma sirkesi, sivrisinek ısırığıyla oluşan şişlik ve kaşıntıya iyi gelebilir.
Soğan, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Ortadan ikiye kestiğiniz soğanı sivrisinek ısırığının üzerine yaklaşık 1 dakika uygulayarak kaşıntı hissini ortadan kaldırabilirsiniz.
Eğer soğuk tedavilerden hoşlanmıyor ya da kokulara karşı hassasiyetiniz varsa sıcak uygulamalar sizin için ideal olabilir. Sıcak su torbası ya da ısıtıcı pedlerle sivrisinek ısırığı olan yere kompres yapabilirsiniz. Isı, kaşıntıyı azaltarak sizi rahatlatacaktır.