Yüz ifadeleri ortaya çıkardı: Anne karnındaki bebekler tatları ayırt edebiliyor!

Anne karnındaki bebeklere yapılan deney, fetüslerin tatlara göre farklı tepki verdiklerini ortaya koydu. Tat alma becerilerinin düşünülenden daha gelişmiş olduğunu gösteren çalışmada bebeklerin farklı yiyeceklere verdikleri tepkiler bilim dünyasını şaşırttı.Anne karnındaki fetüslere yapılan deney sonuçlarına göre, bebekler doğmadan önce tatları ayırt edebiliyor.Psychological Science dergisinde yayımlanan yazıda, annenin yediklerinden gelen aromaların festüs için yastık görevi gören amniyotik sıvıda mevcut olduğu belirtti. Doğmamış bebekler, amniyotik sıvının solunması ve yutulması yoluyla lezzet alabiliyor.14 haftalık gebelikten itibaren tatla ilgili kimyasallar algılanırken, koku molekülleri 24 haftalık gebelikten itibaren hissedililyor.Fetüslerin belirli tatları ayırt edip etmediğini araştırmak için ekip, İngiltere'de yaşayan, yaşları 18 ile 40 arasında değişen yaklaşık 70 hamile kadını iki gruba ayırdı.Bir gruptan, ultrason taramasından 20 dakika önce bir kapsül lahana aroması almaları istendi, diğer gruptan da bir kapsül havuç aroması almaları istendi.Ekip daha sonra fetüslerin gülme veya ağlamaya benzeyen kombinasyonlar da dahil olmak üzere çeşitli yüz hareketlerinin sıklığının analizini gerçekleştirdi.Havuç aromasına maruz kalan bebekler daha fazla “kahkaha surat” tepkileri verirken, lahana aromasına maruz kalanlar daha fazla “ağlayan yüz” tepkileri gösterdi. Ancak kontrol grubundaki fetüslerin daha önce havuç ve kara lahana gibi farklı sebzelere maruz kalıp kalmadığının bilinmediğini belirtti.

Yüz ifadeleri ortaya çıkardı: Anne karnındaki bebekler tatları ayırt edebiliyor!
reklam
Yüz ifadeleri ortaya çıkardı: Anne karnındaki bebekler tatları ayırt edebiliyor!

Anne karnındaki bebeklere yapılan deney, fetüslerin tatlara göre farklı tepki verdiklerini ortaya koydu. Tat alma becerilerinin düşünülenden daha gelişmiş olduğunu gösteren çalışmada bebeklerin farklı yiyeceklere verdikleri tepkiler bilim dünyasını şaşırttı.

Anne karnındaki fetüslere yapılan deney sonuçlarına göre, bebekler doğmadan önce tatları ayırt edebiliyor.
Psychological Science dergisinde yayımlanan yazıda, annenin yediklerinden gelen aromaların festüs için yastık görevi gören amniyotik sıvıda mevcut olduğu belirtti. Doğmamış bebekler, amniyotik sıvının solunması ve yutulması yoluyla lezzet alabiliyor.
14 haftalık gebelikten itibaren tatla ilgili kimyasallar algılanırken, koku molekülleri 24 haftalık gebelikten itibaren hissedililyor.
Fetüslerin belirli tatları ayırt edip etmediğini araştırmak için ekip, İngiltere'de yaşayan, yaşları 18 ile 40 arasında değişen yaklaşık 70 hamile kadını iki gruba ayırdı.
Bir gruptan, ultrason taramasından 20 dakika önce bir kapsül lahana aroması almaları istendi, diğer gruptan da bir kapsül havuç aroması almaları istendi.
Ekip daha sonra fetüslerin gülme veya ağlamaya benzeyen kombinasyonlar da dahil olmak üzere çeşitli yüz hareketlerinin sıklığının analizini gerçekleştirdi.
Havuç aromasına maruz kalan bebekler daha fazla “kahkaha surat” tepkileri verirken, lahana aromasına maruz kalanlar daha fazla “ağlayan yüz” tepkileri gösterdi. Ancak kontrol grubundaki fetüslerin daha önce havuç ve kara lahana gibi farklı sebzelere maruz kalıp kalmadığının bilinmediğini belirtti.